Tadić "virtuelni" savetnik

Bivši predsednik Srbije i počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić zaposlio se u norveškoj telekomunikacionoj kompaniji "Telenor" kao savetnik za region i Evropu. Tadić neće imati kancelariju u Beogradu, a on tvrdi da mu nije ni potrebna, jer je reč o "virtuelnom poslu".

Nekadašnji predsednik Srbije i počasni predsednik demokrata Boris Tadić zaposlio se u norveškoj telekomunikacionoj kompaniji "Telenor" kao savetnik za region i Evropu, piše Blic.

Tadićev angažman u Telenoru nema veze sa srpskim delom Telenora i Tadić neće imati kancelariju u Beogradu, a on tvrdi da mu nije ni potrebna, jer je, kako je objasnio, reč o "virtuelnom poslu".

"Telekomunikacije su virtuelna stvar, pa je i kancelarija virtuelna stvar", rekao je Tadić.

Tadić je naveo da njegovo zaposlenje u Telenoru nema nikakve veze s odustajanjem od politike i da i inače učestvuje u mnogim savetodavnim institucijama u svetu.

"Za mene je ovde izazov sektor telekomunikacija i energetike, kao i da razumem funkcionisanje jedne od najvećih kompanija u svetu. To je nepresušni izvor znanja koji mogu da primenim u politici, jer se bavim istraživanjem veza telekomunikacija i novih tehnologija i politike", rekao je Tadić.

Rekao je i da je "samo jedna dobra okolnost" to što zaposlenjem u Telenoru postaje finansijski nezavisan.

Tadić je odbio da odgovori da li će se aktivnije uključiti u politiku i u DS, rekavši da je njegov agnažman u Telenoru dobar za Srbiju i da bi bilo dobro i kada bi i drugi političari imali tako snažne kontakte s velikim multinacionalnim kompanijama.

Blic je naveo da je dogovoru Telenora s Tadićem "kumovao" bivši norveški premijer i jedan od lidera Socijalističke internacionale Jens Stoltenberg, ali su to negirali Tadić i direktor evropskih operacija Telenora Ćel Morten Jonsen.

Jonsen je Blicu rekao da će Telenor osnovati savetnički paner za Evropu i da je za početak pozvao tri osobe s različitim biografijama i međunarodnim iskustvom.

"Savetnički panel neće donositi nikakve odluke. Oni će raditi sa generalnim direktorom Telenor grupe i sa mnom da bismo uočili različite trendove, razmenili mišljenja i videli šta bismo mogli da radimo. Panel nema nikakve veze sa kompanijom u Srbiji", rekao je Jonsen.

Jonsen je naveo da nije odlučeno koliko će trajati aranžman sa Tadićem i da sve zavisi od savetodavnog panela i uspeha tog projekta.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво