Читај ми!

Objavljeni kriterijumi za nacionalnu frekvenciju

RRA objavio kriterijume za dobijanje nacionalne frekvencije nekadašnje "TV Avala". Ponude izneli "TV Kopernikus" i "TV Nova".

Republička radiodifuzna agencija objavila je kriterijume na osnovu kojih će vrednovati ponude televizijskih stanica Kopernikus i Nova za dobijanje dozvole za nacionalnu frekvenciju koju je nekad koristila TV Avala.

Savet RRA će obaviti javni razgovor sa ta dva kandidata pre odlučivanja o davanju dozvole za emitovanje na mreži koja ima nacionalnu frekvenciju.

Odluka će biti doneta na osnovu procene poslovnog uspeha kandidata, gledanosti TV stanice, iskustva u oblasti radiodifuzije i pretežne delatnosti, stimulacije razvoja domaće radiodifuzije, garancije stanice doprinosu većem kvalitetu i raznovrsnosti programa.

Vrednovaće se i ponašanje podnosioca prijave, transparentnost vlasničke strukture i porekla kapitala, kao i sprečavanje otvorenog ili prikrivenog nametanja preovlađujućeg uticaja na javno mnenje u oblasti radiodifuzije.

Odluka RRA će, kako je najavljeno, biti poznata za najviše 30 dana.

Obelodanjena vlasnička struktura

Povodom Javnog konkursa za izdavanje nacionalne dozvole za emitovanje TV programa, Savet RRA je objavio i vlasničku strukturu podnosilaca prijave.

Prijave su podneli "Nova.rs televižn" iz Beograda i "Kopernikus kejbl netvork" iz Niša.

U vlasničkoj strukturi "Kopernikusa" su, kako je objavljeno na sajtu RRA, Mitra Milovanović sa 4,7 odsto, Zvezdan Milovanović sa 47,71 odsto i Društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge "Tvinel" iz Niša sa 47,59 odsto udela u kapitalu.

Osnivač "Tvinela" je Zvezdan Milovanović sa 100 odsto udela u kapitalu.

Osnivač podnosioca prijave "Nova.rs televižn" je "Nova.rs medija holding" iz Beograda sa 100 odsto udela u kapitalu.

Vlasničku strukturu "Nova.rs medija holding" čine "GMG media grup" iz Beograda sa sedam odsto udela u kapitalu, čiji je osnivač državljanin Nemačke Urlih Brok i "BD medija invest B.V." iz Amsterdama sa 85,1 odsto udela u kapitalu.

Udeo u vlasničkoj strukturi "Nova.rs medija holding" ima i Dragan Đurković iz Beograda i njegov udeo u kapitalu je 7,9 odsto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво