Čitaj mi!

Božović na konferenciji Interpola

Podršku formiranju Inovacionog centra Interpola u Singapuru u ime Srbije dao državni sekretar u MUP-u Vladimir Božović. Na konferenciji Interpola u Budimpešti, Srbija nominovana za članicu privremenog odbora Evropskog poddirektorata Interpola.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović podržao je danas, u ime Srbije, formiranje Inovacionog centra Interpola u Singapuru, dok je Srbija nominovana za članicu privremenog odbora Evropskog poddirektorata Interpola.

Božović u Budimpešti predvodi delegaciju MUP-a Srbije, u kojoj su i policijski službenici Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Goran Drašković i Sergej Uljanov, na 42. Evropskoj regionalnoj konferenciji Interpolovih država članica, saopšava MUP.

Božović je, na marginama skupa, razgovarao sa predstavnicima nacionalnih centralnih biroa Interpola Azerbejdžana, Vatikana, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Ruske Federacije, Kneževine Monako i Crne Gore, o bilateralnoj saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Takođe, Božović je razgovarao sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom o saradnji dve policije u pravcu suzbijanja prekograničnih kriminalnih aktivnosti, ali i otvaranju novog graničnog prelaza na srpsko-mađarskoj državnoj granici.

broj komentara 0 pošalji komentar