Srpski Obama

Nigerijac Ruben Ojelele živi u Srbiji 33 godine. Završio je Tehnički fakultet u Novom Sadu, bavio se muzikom, glumom, a od pre tri meseca zakoračio je i na srpsku političku scenu, postao je član novosadskog odbora Pokreta socijalista.

Od pre nekoliko meseci, u novosadskom odboru Pokreta socijalista je i jedan Nigerijac Ruben Ojelele.

Surčin, 12. decembar 1980, i minus 25 stepeni - seća se Ruben Ojejele dana kada je iz Nigerije došao na studije u tadašnju Jugoslaviju. Da će to postati njegova druga domovina nije ni sanjao, jer se protivio dolasku u komunističku zemlju.

"Međutim, moj otac je jako voleo Tita i to je prelomilo. Nama su punili glavu nekim negativnim stvarima što se tiče komunizma, međutim moj otac je rekao: Sine, idi tamo, ako ti se ne sviđa, vrati se posle šest meseci i naći ćemo neko drugo rešenje", kaže Ruben Ojejele.

Drugo rešenje nije bilo potrebno. Iz Srbije nije otišao 33 godine. Završio je Tehnički fakultet u Novom Sadu, bavio se muzikom, glumom, ali da ostane presudila je ljubav - oženio se, dobio dvoje dece. Pre tri meseca zakoračio je na srpsku političku scenu.

"Za sada sam samo član gradskog odbora Pokreta socijalista u Novom Sadu. Daću svoj doprinos za razvoj situacije uopšte, a koliko će to pomoći, koliko ću ući u politiku, niko ne zna šta sutra donosi", kaže Ojejele.

Kolege iz stranke kažu da je stvoren za političara, a prijatelji iz studentskih dana da je uvek bio popularan u društvu.

"Isti je kakav je i bio, pun duha, uvek spreman da pomogne, pošten čovek. Uvek je bio zabavljač i činio dobra dela", rekao je Goran Simić, Rubenov prijatelj.

"Veoma je neobično videti crnca u Srbiji, a naročito u srpskoj politici. Ljudi mu prilaze, interesuju se, razgovaraju sa njim. A ono što je nama bitno, Ruben je dobar čovek, ostao je normalan, prizeman, ostao je iskren, a takvi su danas Srbiji i srpskoj politici preko potrebni", rekao je Dragan Bračika iz Pokreta socijalista.

Kako reaguje na nadimak srpski Obama? "To je lepo čuti, ali Obama je predsednik Amerike i sad srpski Obama. Biti predsednik, to je jako velika stvar", rekao je Ruben Ojelele.

Iako, za sada, nema ambiciju da bude na čelu države, Ruben Ojejele je iz životnog iskustva izvukao pouku: Nikad ne reci nikad!

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво