Čitaj mi!

Ist medija grup ustupa deo vlasništva Politici

Firma Ist medija grup namerava da u dogledno vreme deo svog vlasništva u kompaniji Politika novine i magazini ustupi Politici a.d. što bi uvećalo udeo države Srbije u PNM, saopštila "Politika".

Deo vlasništva u kompaniji Politika novine i magazini (PNM), firma Ist medija grup namerava da u dogledno vreme ustupi Politici a.d, što bi uvećalo udeo države Srbije u PNM, saopštila je Politika.

Ist medija grup, novi vlasnik VAC-ovog udela od 50 odsto u kompaniji PNM, i Politika a.d. koja takođe ima 50 odsto udela, konstituisali su novu Skupštinu PNM, a za predsednika je izabran Mita Katić "iz redova novog vlasnika", navodi se u saopštenju.

Zamenik Skupštine je član Nadzornog odbora Politika a.d. Kosta Sandić.

"Na Skupštini se razgovaralo o nameri Ist medija grupe da u dogledno vreme deo svog vlasništva ustupi Politici a.d. što bi uvećalo udeo države Srbije u vlasništvu PNM-a", navodi se u saopštenju.

Razgovaralo se i o unapređenju poslovanja, modernizaciji štamparskog procesa, digitalizaciji izdanja, kao i o načinima koji bi doprineli povećanju tiraža novina i magazina.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 17. septembra 2012. godine da je iza kupovine 50 odsto vlasnistva u Politici stoji vlasnik Farmakoma Miroslav Bogićević, koji je to učinio kao uslugu Demokratskoj stranci.

Bogićević je, zatim državnim organima potvrdio da je kupio 50 odsto akcija Politike.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">