Uskoro optužnica protiv Peranovića

Rezultati medicinskih veštaka iz Instituta u Beogradu, u vezi sa ubistvom Nebojše Zarupca u Centru za odvikavanje od droge "Sretenje" stigli u Više tužilaštvo u Šapcu. Odluka o podizanju optužnice protiv upravnika Centra Branislava Peranovića do kraja sledeće nedelje.

U šabačko Više tužilaštvo stigli su rezultati medicinskih veštaka iz Instituta u Beogradu, u vezi sa ubistvom Nebojše Zarupca u Centru za odvikavanje od droge "Sretenje" u Jadranskoj Lešnici kod Loznice.

Očekuje se da odluku o podizanju optužnice protiv bivšeg upravnika Centra, protojereja Branislava Peranovića, Viši sud u Šapcu donese u zakonskom roku, odnosno do kraja sledeće nedelje.

Štićenik Centra za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici ubijen je 6. avgusta. Upravnik Centra Branislav Peranović osumnjičen je da je štićenika udario šipkom u glavu i usmrtio.

Inače, protojerej Branislav Peranović javnosti je postao poznat 2009. godine, kada se pojavio snimak iz Rehabilitacionog centra za lečenje narkomana "Crna Reka", gde je bio upravnik. Na tom snimku vidi se kako on i njegov saradnik tuku svoje štićenike lopatama i pesnicama.

Pre tri godine, na zahtev Sinoda Srpske pravoslavne crkve tadašnji vladika Artemije je raspustio Centar, a Peranović je prethodno smenjen sa mesta upravnika.

Opštinsko tužilaštvo u Tutinu podnelo je optužnicu protiv Peranovića za krivično delo mučenja i nasilja. Suđenje je završeno krajem prošle godine i čeka se presuda tutinskog suda. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво