Uskoro optužnica protiv Peranovića

Rezultati medicinskih veštaka iz Instituta u Beogradu, u vezi sa ubistvom Nebojše Zarupca u Centru za odvikavanje od droge "Sretenje" stigli u Više tužilaštvo u Šapcu. Odluka o podizanju optužnice protiv upravnika Centra Branislava Peranovića do kraja sledeće nedelje.

U šabačko Više tužilaštvo stigli su rezultati medicinskih veštaka iz Instituta u Beogradu, u vezi sa ubistvom Nebojše Zarupca u Centru za odvikavanje od droge "Sretenje" u Jadranskoj Lešnici kod Loznice.

Očekuje se da odluku o podizanju optužnice protiv bivšeg upravnika Centra, protojereja Branislava Peranovića, Viši sud u Šapcu donese u zakonskom roku, odnosno do kraja sledeće nedelje.

Štićenik Centra za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici ubijen je 6. avgusta. Upravnik Centra Branislav Peranović osumnjičen je da je štićenika udario šipkom u glavu i usmrtio.

Inače, protojerej Branislav Peranović javnosti je postao poznat 2009. godine, kada se pojavio snimak iz Rehabilitacionog centra za lečenje narkomana "Crna Reka", gde je bio upravnik. Na tom snimku vidi se kako on i njegov saradnik tuku svoje štićenike lopatama i pesnicama.

Pre tri godine, na zahtev Sinoda Srpske pravoslavne crkve tadašnji vladika Artemije je raspustio Centar, a Peranović je prethodno smenjen sa mesta upravnika.

Opštinsko tužilaštvo u Tutinu podnelo je optužnicu protiv Peranovića za krivično delo mučenja i nasilja. Suđenje je završeno krajem prošle godine i čeka se presuda tutinskog suda. 

broj komentara 0 pošalji komentar