Čitaj mi!

Da li je Bogićević vlasnik "Novosti"?

Dragana Čabarkapa, predsednica Sindikata novinara "Novosti", zatražila da se javno saopšti da li je Miroslav Bogićević preuzeo većinski paket akcija kompanije "Novosti".

Predsednica Sindikata novinara "Novosti" Dragana Čabarkapa zatražila je da javno bude saopšteno da li je vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević preuzeo većinski paket akcija kompanije "Novosti" i, ako jeste, od koga i na koji način.

"'Novosti' se na spisku 24 sporne privatizacije ne nalaze zbog ove transakcije nego zbog promene vlasničke strukture iz avgusta 2006. godine o kojoj postoji iscrpan izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije", navela je Čabarkapa u pisanoj izjavi i podsetila na obavezu Vlade da razmotri izveštaj svog Saveta iz septembra prošle godine o sveukupnom stanju medija u Srbiji.

Četiri sindikata "Politike" i Sindikat novinara "Novosti" prošlog meseca zatražili su od Vlade Srbije da u najkraćem roku saopšti ko su stvarni vlasnici ovih novinski kuća.

Čabarkapa je izrazila zadovoljstvo što je poslednjih dana rasvetljena kupovina 50 odsto udela "Politike", ali je istakla da je dužna da iznese utisak sindikata da se slučaj "Novosti", iz nekih raloga, zamagljuje i gura u drugi plan.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 19. sep 2012, 13:40) - anonymous [neregistrovani]

gradjanin

mozda je platio, ali nije vlasnik!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">