Čitaj mi!

Uskoro zahtev za istragu o pogibiji kadeta

Pretkrivični postupak o pogibiji kadeta na poligonu "Pasuljanske livade" završen, kažu u jagodinskom tužilaštvu. Sledeće nedelje biće podnet zahtev za sprovođenje istrage, a vrlo brzo biće doneta odluka o tome da li je izvršeno neko krivično delo, napominje zamenik javnog tužioca Miomir Vasić.

Zamenik višeg tužioca u Jagodini Miomir Vasić rekao je da je pretkrivični postupak završen i da će sledeće sedmice podneti zahtev za istragu o pogibiji kadeta na vojnom poligonu "Pasuljanske livade" 18. juna.

"Urađena su sva veštačenja, osim veštačenja sa Biološkog fakulteta. Stigao je i izveštaj o izvršenom balističkom veštačenju delova eksplozivnih sredstava pronađenih na mestu eksplozije i delova izvađenih iz tela stradalih kadeta', rekao je Vasić za Betu.

Balističari su utvrdili da je reč o granati kalibra 30 milimetara za automatski bacač granata.

Vasić je istakao da se radi o obimnim izveštajima, nalazima i veštačenjima i da je bilo potrebno puno vremena da se sve to prouči.

"Tužilaštvo će vrlo brzo doneti odluku o tome da li je izvršeno neko krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti i da li postoji nečija krivična odgovornost za ovu nesreću", naveo je Vasić.

Na poligonu "Pasuljanske livade" kod Ćuprije, u toku priprema ua vežbu "Diplomac 2012", poginuli su kadeti četvrte godine Milina Miletić iz Gornjeg Milanovca i Filip Milojević iz Gornje Trnave kod Topole, dok je sedmoro kadeta povređeno.

broj komentara 0 pošalji komentar