Čitaj mi!

Zatvoren centar "Sretenje"

Zbog smrti štićenika Nebojše Zarupca, Eparhija šabačka zatvorila Centar za odvikavanje od droge "Sretenje". Sveštenik Branislav Peranović, osumnjičen za ubistvo Zarubca, nalazi se u pritvoru i suspednovan je sa svešteničkih dužnosti.

Šabačka eparhija zatvorila je Centar za odvikavanje od droge "Sretenje", u kom je na smrt pretučen štićenik Nebojša Zarubac, rečeno je agenciji Beta u toj eparhiji.

Centar za odvikavanje od droge u selu Joševa kod Loznice radio je skoro dve godine. Za smrt Zarupca je osumnjičen upravnik tog centra sveštenik Branislav Peranović, kome je određeno mesec dana pritvora.

Peranović je od 2009. godine postao poznat posle slučaja "Crna Reka" kada je u javnost dospeo snimak na kome se vidi kako štićenike u tom centru kažnjava udarcima lopatom.

Slučaj "Crna Reka" je pred sudom u Tutinu i još nije doneta presuda. Episkop šabački Lavrentije suspendovao je Peranovića sa svešteničkih dužnosti do okončanja oba postupka.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 11. avg 2012, 05:17) - Liliana Plesnik (Petrovic) [neregistrovani]

Crkva pomaze

Kakve je kvalifikacije imao taj svestenik? Nije dovoljno biti pop, potrebno je razumevanje sta navodi ljude da upotrebljavaju droge. Ustvari po onome sto sam procitala on je sadista kad fizicki zlostsvlja bolesne ljude.

(subota, 11. avg 2012, 00:04) - LONDON1953 [neregistrovani]

Zasto

Zasto je trebalo toliko dugo vremena pravosudnim organima a i svestvenstvu S.P.C.da uvide da je ovaj covek sadista i psihopata i zasigurno obadve ove institucije snose deo odgovornosti,ovo je nedopustivo da neko....(bolesnik)bude ubijen na ovako brutalan nacin.

(petak, 10. avg 2012, 22:47) - anonymous [neregistrovani]

Zasto

Zasto je moralo ovako dugo da se ceka i da ubije bolesnika?Gdje je nasa crkva?Zasto?

(petak, 10. avg 2012, 22:33) - anonymous [neregistrovani]

Sramota

Trebalo je da neko bude ubijen da bi se zatvorio.

(petak, 10. avg 2012, 22:10) - anonymous [neregistrovani]

kako to

kako to da ga dva puta suspenduju sa dužnosti do okončanja postupka, i odakle novac za ovo njegovo planinarenje i bahatost, deda mu ostavio, ili? sramota za bolesne koji se leče kod njega podhitno im obezbediti dalje normalno lečenje uz pomoć lekara psihijatra, psihologa itd, al to nikog ne zanima de su ta deca sad, a trebao bi neko da se priupita