Читај ми!

Povređeni kadeti se oporavljaju

Jedan od dvojice kadeta koji su povređeni u nesreći 18. juna premešten u stacionar Vojne akademije. Drugi kadet zadržan je na Vojnomedicinskoj akademiji i uspešno se oporavlja.

U stacionar Vojne akademije premešten je kadet koji je lečen na Klinici za očne bolesti, dok je na Klinici za plastičnu hirurgiju i opekotine ostao kadet koji je 18. juna prilikom nesreće na Pasuljansakim livadama teže povređen.

Na VMA je posle nesreće zbrinuto sedmoro mladih kadeta, od kojih je pet ranije pušteno kući.

U nesreći su poginuli Milina Miletić (23) iz Gornjeg Milanovca i Filip Milojević (24) iz sela Gornja Trnava kod Topole.

Istraga koju vode civilni organi o nesreći je u toku, a komisija koju je formirao ministar odbrane i Inspektorat odbrane završili su rad u vezi sa utvrđivanjem okolnosti pod kojima je došlo do pogibije dvoje kadeta Vojne akademije.

"Ništa ne bih prepustio nekoj proizvoljnosti. Radi se vrlo detaljno, lično radim, ispitujemo, pribavljamo dokaze, informacije, razgovaram sa očevicima... Ne želim neki Topčider dva", rekao je zamenik višeg tužioca u Jagodini Miomir Vasić.

Vasić je rekao da još nije dobio izveštaj Komisije Ministarstva odbrane o ovom slučaju i dodao da ga je "zatražio i da će ga vrlo brzo imati i razmotriti".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се