Stres i fizička neaktivnost problem Srba na Kosovu

Zdravstvena zaštita Srba u metohijskim enklavama je na zadovoljavajućem nivou. Najveći problem stres i fizička neaktivnost koji dovode do ozbiljnih srčanih oboljenja.

Problem Srba u Velikoj Hoči i Orahovcu je izloženost kontinuiranom i hroničnom stresu koji doprinosi razvoju koronarnih bolesti.

"U problemu su jer su i fizički neaktivni pa postoji mogućnost da dođe do ozbiljnih srčanih oboljenja", ukazao je internista Slavoljub Mitov.

Zdravstvene ustanove u ovom delu Metohije su opremljene laboratorijama, ambulantama, apotekama, a lekari su dobri stručnjaci ako pacijenti zahtevaju ozbiljan tretman i negu.

Mitov je naglasio, da je u ovim srpskim sredinama problem što nema specijalista pa pacijenti dolaze čak u Kosovsku Mitrovicu, ali i to što Srbi iz enklava nemaju prednost prilikom pregleda u odnosu na građane Mitrovice.

"Ako jedan starac iz Goraždevca ili Velike Hoče dođe, što je za njega veliki napor, on mora da ima prednost, pa bi bilo dobro da pacijenti iz Mitrovice sačekaju ", zaključio je Mitov.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи