Читај ми!

Jašarevićevi pomagači ostaju u pritvoru

Određen jednomesečni pritvor Dinu Pečenkoviću i Munibu Ahmetspahiću, koji se sumnjiče da su pomogli Mevlidu Jašareviću u napadu na ambasadu SAD u Sarajevu.

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je predlog Tužilaštva BiH i doneo rešenje da se pomagačima Mevlida Jašarevića, osumnjičenima Dinu Pečenkoviću i Munibu Ahmetspahiću, odredi jednomesečni pritvor.

Pritvor, prema tom rešenju, može trajati do 29. novembra 2011. godine. Pečenković i Ahmetspahić osumnjičeni su za krivično delo terorizma, prenosi Fena.

Pritvor je određen zbog postojanja mogućnosti da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ometati krivični postupak i uticati na svedoke i saučesnike.

Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopštilo je juče da su uhapšene dve osobe osumnjičene da su pomagale Mevlidu Jašareviću, koji je u petak pucao na ambasadu SAD u Sarajevu.

Njih dvojica su optuženi da su učestvovali u terorističkom činu time što su prevezli Jašarevića iz sela Gornja Maoča kod Brčkog do ambasade.

Jašarević je u petak pucao iz "kalašnjikova" na američku ambasadu i tom prilikom je ranjen jedan policajac, a napadač pogođen snajperskim hicem u nogu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи