Читај ми!

Krivokapić: SPC nelegalna u Crnoj Gori

Srpska pravoslavna crkva nije registrovana u Crnoj Gori i ne postoji legalan način da Vlada s njom potpiše bilo kakav sporazum, rekao predsednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić, posle potvrde premijera Igora Lukšića da pregovara sa SPC o regulisanju odnosa.

Predsednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić istakao je da Srpska pravoslavna crkva nije registrovana u Crnoj Gori i da ne postoji legalan način da premijer Igor Lukšić, koji je potvrdio da pregovara sa SPC o regulisanju odnosa, potpiše sa njom bilo kakav sporazum.

"SPC nije nigde registrovana niti postoji kao pravni subjekat, tako da ne postoji legalan način da Vlada potpiše sporazum, ali odnos s njom mora da postoji dok se ne reši pitanje njihove ilegalnosti u našem pravnom sistemu", rekao je Krivokapić za Televiziju Vijesti.

Predsednik SDP je dodao da mu ne smeta što DPS razgovara sa predstavnicima verskih zajednica, ali bi mu smetalo postizanje sporazuma sa SPC, jer bi u tom slučaju država prekršila zakon.

Crnogorski premijer je potvrdio da se vode pregovori, ali kaže da nije optimista da bi u skorije vreme moglo da dođe do potpisivanja sporazuma.

Lukšić, ipak, smatra da bi trebalo uraditi sve da se pronađe rešenje koje će objediniti pravoslavne vernike u Crnoj Gori pod neutralnim nazivom.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи