Purdin advokat demantovao Karamarka

Advokat Tihomira Purde demantovao hrvatskog ministra policije Tomislava Karamarka da je Purda još od 2007. godine znao da se nalazi na Interpolovoj poternici.

Josip Muselimović, advokat Tihomira Purde koji je u pritvoru u BiH na osnovu poternice Srbije koja ga tereti za ratni zločin u Vukovaru 1991. godine, demantovao je, navode hrvatskog ministra unutrašnjih poslova Tomislava Karamarka, da je Purda još od 2007. godine znao da se nalazi na Interpolovoj poternici.

Karamarko je sinoć Dnevniku Nove TV izjavio da je Purda sa postojanjem crvene poternice Interpola upoznat još u julu 2007. godine, tako da sve priče da je on žrtvovan i izdan nisu istinite.

Muselimović u izjavi za Internet portal Indeks izjavio da mu je Purda, koji ga je jutros nazvao iz pritvora u BiH, rekao da o tome ništa nije znao i da je zaprepašćen izjavom ministra Karamarka.

"Zar bih bio tolika budala da sam znao za poternicu i išao preko granice", rekao je Purda Muselimoviću.

"Sa Purdom sam razgovarao nekoliko puta i nije rekao ništa zbog čega bih stekao utisak da je znao za poternicu 2007. godine", rekao je Muselimović, a kao dokaz da Purda nije znao za poternicu služi mu činjenica da je često u prošlosti prelazio granicu s BiH.

Karamarko je dodao i kako je MUP o srpskoj poternici informisao Ministarstvo pravde i Državno tužilaštvo, što su oni već ranije potvrdili.

Da je informisan o poternici, nedavno je izjavio i Petar Janjić Tromblon, jedan od dvojice veterana koji su zajedno s Purdom osumnjičeni za ratni zločin.

Purda se nalazi u pritvoru od 5. januara kada je na graničnom prelazu Orašje u BiH uhapšen na osnovu poternice Srbije, koja ga tereti za ubistva vojnika JNA u Vukovaru 1991. godine.

Krivično veće Suda BiH pred kraj prošle sedmice je donelo odluku da su ispunjeni svi zakonski rokovi za izručenje Purde Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи