Читај ми!

Nevreme na području Osječko-baranjske županije, oštećeno 11 škola

Tokom nevremena na području Osječko-baranjske županije u Hrvatskoj, prijavljena su oštećenja na 11 škola, ali je planirano da se nastava sutra normalno odvija, saopštio je županijski Štab civilne zaštite.

Načelnik štaba Mato Lukić, izjavio je novinarima da je županijski centar 112 primio preko 200 dojava vezanih za nevreme koje je zahvatilo županiju i olujni vetar koji je na trenutke imao udare od preko 90 kilometara na sat, prenosi Hina.

Dojave su se odnosile na nestanke električne energije, prepreke u drumskom saobraćaju, kao i oštećenja krovova, trotoara i pešačkih staza.

Alarmirane su sve hitne službe civilne zaštite, koje su izašle na teren i sanirale štetu tokom samog nevremena, a jedan deo koji nije mogao da bude saniran zbog mraka biće obavljen danas i u ponedeljak, rekao je Lukić.

Osječki načelnik gradskog Štaba CZ-a Dragan Vulin izvestio je kako su pripadnici osječke Javne profesionalne vatrogasne jedinice (JPVP) uklonili deo ploča s juče oštećenog krova osječke glavne pijace, koje su mogle da ugroze građane.

"U ponedeljak očekujemo završetak sanacije, pa otvoreni deo pijace ni sutra neće raditi. Pijaca bi s radom trebalo da počne u utorak", rekao je Vulin.

On se posebno zahvalio osječkim vatrogascima, na intervenciji u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) kojom su sprečili da vetar odnese krovove s nekih zgrada u krugu bolnice.

Prijavljena su ukupno četiri oštećena automobila. Vatrogasci su imali 27 intervencija, a vetar je na javne površine i ulice srušio deset stabala, a najvažnije je da tokom jučerašnjeg nevremena niko nije povređen, rekao je Vulin.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво