Читај ми!

Dušanu Ćulibrku potvrđeno 20 godina zatvora za ratni zločin na području Bosanske Krupe

Veće Apelacionog odeljenja Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Dušan Ćulibrk osuđen na dvadeset godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti 1992. godine na području Bosanske Krupe.

Žalbu branioca optuženog Dušana Ćulibrka, Veće apelacionog suda BiH je odbilo kao neosnovanu i potvrdilo prvostepenu presudu od 15. avgusta prošle godine, navodi se na sajtu tog  suda BiH.

Istom presudom određeno je da se vreme koje je optuženi proveo u pritvoru, u periodu od 14. februara do 21. marta prošle godine, kao i od 15. avgusta pa nadalje, uračuna u izrečenu kaznu zatvora.

Optuženi je proglašen krivim što je u toku ratnog stanja za vreme oružanog sukoba između vojske i policije Srpske Republike BiH, a potom Republike Srpske i Armije BiH, u opštini Bosanska Krupa, u periodu od jula do septembra 1992. godine, kao pripadnik rezervnog sastava policije učestvovao kao saizvršitelj u ubistvu 51 civila bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, navodi sud.

Protiv ove presude nije dozvoljena žalba.

 

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво