Читај ми!

U Podgorici prinudna uprava čim izmenjeni Zakon stupi na snagu

Skupština Crne Gore je juče usvojila izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi. Prema usvojenim izmenama i dopunama, ukoliko nadležna izborna komisija ne objavi konačne rezultate izbora u roku od 60 dana od njihovog održavanja, aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta mandat prestaje po sili zakona.

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović je na današnjoj sednici vlade rekao da će u Podogrici biti uvedena prinudna uprava čim izmene Zakona o lokalnoj samoupravi stupe na snagu.

Abazović je kazao i da je posle usvajanja izmena Zakona - sada lakše.

„Vlada je morala da preduzme mere, jer je nemoguće da se ovako ophodimo prema građanima. Čak i oni koji su izgubili izbore, ne osporavaju ovaj rezultat", preneli su crnogorski mediji.

Premijer u tehničkoj Vladi Crne Gore  rekao je i da će čekati da zakon stupi na snagu a potom će biti uvedena prinudna uprava u Podgorici kako bi se okončala kriza u glavnom gradu.

"Nikome ne možemo da dozvolimo da uzurpira vlast", rekao je Abazović, prenele su podgoričke Vijesti.

Skupština Crne Gore je juče usvojila izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, uključujući amandmane na taj akt koje su podneli poslanici Demokratske Crne Gore, Pokreta za promene i Građanskog pokreta URA, Danilo Šaranović, Branka Bošnjak i Miloš Konatar.

Prema usvojenim izmenama i dopunama, ukoliko nadležna izborna komisija ne objavi konačne rezultate izbora u roku od 60 dana od njihovog održavanja, aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta mandat prestaje po sili zakona.

уторак, 11. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије