Читај ми!

Abazović o zapleni kokaina: Albanska policija je hapsila na osnovu crnogorskih analiza i kontrole

O oslobađajućoj presudi za Budimira Krstovića i njegovu kćerku Marinu Krstović koji su bili optuženi da su švercovali 1.206 kilograma kokaina, Abazović nije hteo da se izjašnjava. Rekao je da to nije nadležnost premijera, izveštavaju podgoričke "Vijesti".

Premijer Dritan Abazović je posle obilaska hidroelektrane "Perućica" pojasnio novinarima da je akcija u kojoj je zaplenjeno 430 kilograma kokaina konfiskovana na osnovu nalaza i kontrole koji su rađeni u Crnoj Gori dok je direktor Uprave carina i prihoda bio Rade Milošević.

Milošević je u julu obavestio Tužilaštvo, policiju i samog Abazovića da se skriva sumnjivi tovar, da se radi o kokainu i tražio je specijalnu analizu, objasnio je dalje tehnički premijer.

"Onda je zajednički odlučeno da se radi kontrolisana pošiljka, da Tužilaštvo preduzme svoje mjere, da se obavijesti Albanija jer je to trebalo da ide na tu stranu", kazao je Abazović novinarima.

Crna Gora je, prema njegovom mišljenju, izuzetno profesionalno otkrila ono zbog čega je albanska policija izašla na lice mesta, sačekala ljude, pohapsila ih i konfiskovala robu, pišu "Vijesti".

O oslobađajućoj presudi za Budimira Krstovića i njegovu kćerku Marinu Krstović koji su bili optuženi da su švercovali 1.206 kilograma kokaina, Abazović nije hteo da se izjašnjava. Rekao je da to nije nadležnost premijera. 

Ako porodica Krstović na kraju procesa bude mislila da treba da tuži državu, Abazović poručuje da to "nije nikakav problem", ali da on ne vidi zašto bi Krstovići to učinili.

"Oni su uhapšeni po nalogu državnog tužilaštva. Ako misle da su im povrijeđena neka prava, mislim da imaju neke druge adrese. A ako su mislili da treba da pronađemo ogroman tovar kokaina i da ćutimo svi, jer nismo sigurni čiji je... Pa ni sada nismo sigurni čiji je, ali su to stvari za pohvalu. Ni ovaj što je u Albaniju išao - mi ne znamo čiji je. Imamo neke operativne podatke, ali to treba značajnije potkrijepiti nekim dokazima", kazao je Abazović.

Crnogorski premijer je naglasio da su tovari decenijama "prolazili ovuda i niko ih nije identifikovao".

"I tome se stalo na kraj, bez obzira što se i šverceri bore da nađu druge kanale, ali će se država boriti da svaki taj pokušaj presretne i obezglavi", saopštio je Abazović istakavši da je i u slučaju Krstovića koji su oslobođeni kao i u svakom drugom slučaju važno da nadležni otkriju i daju odgovor kako je tovar završio tamo, ko ga je švercovao, ko je pomogao da stigne u Crnu Goru.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво