Читај ми!

Anže Logar i Nataša Pirc Musar idu u drugi krug predsedničkih izbora u Sloveniji

Najviše glasova u prvom krugu predsedničkih izbora u Sloveniji osvojio je Anže Logar 33,9 odsto, a u drugi krug ide i Nataša Pirc Musar sa osvojenih 26,89 odsto glasova, pokazuju preliminarni rezultati.

Oko 1,7 miliona birača glasalo je do 19 časova u prvom krugu predsedničkih izbora u Sloveniji, gde se bira naslednik aktuelnog šefa države Boruta Pahora.

Prema izlaznim anketama, najviše glasova je osvojio kandidat opozicione Slovenačke demokratske stranke Anže Logar 33,9 odsto, a u drugi krug ide i nezavisna kandidatkinja Nataša Pirc Musar sa 26,89 odsto osvojenih glasova, objavili su slovenačko Delo i RTV Slovenija

Kandidat vladajućeg Pokreta slobode i Socijalnih demokrata, evroparlamentarac Milan Brglez, osvojio je 15,46 odsto glasova, pokazuju preliminarni rezultati.

Odluka birača mogla bi da bude poznata oko 22 časa. Ovo neće biti konačni rezultati glasanja, pošto će se u ponedeljak prebrojati rezultati glasanja putem pošte iz Slovenije, a 2. novembra će se prebrojati listići koji stignu poštom iz inostranstva.

Održavanje drugog kruga predsedničkih izbora planirano je za 13. novembar.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије