Читај ми!

Direktor crnogorske Uprave carina tvrdi da nije bio priveden; Abazović: Ni po babu ni po stričevima

U Nikšiću sprovedena akcija Specijalnog tužilaštva na planu zaustavljanja krijumčarenja cigareta. Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević dao izjavu u policiji. Sumnja se da su službenici preuzeli kamion pun cigareta i da se nisu uputili ka skladištu i fabrici u Nikšiću. Stajemo na kraj švercu cigareta, poručio je Dritan Abazović.

Rade Milošević je saopštio da nije priveden niti uhapšen u sinoćnoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva u Nikšiću, već da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid nadležnim organima.

Rekao je da razume da se informacije sa bombastičnim naslovima o njegovom hapšenju plasiraju medijima, jer to odgovara određenim krugovima i kriminalnim grupama koje su povezane sa organizovanim švercom cigareta.

Istakao je i da je za pet meseci njegovog mandata, zaplenjeno cigareta više nego zadnjih 30 godina i da je sve radnje i odluke iz svoje nadležnosti sprovodio u skladu sa zakonom.

Mediji su prethodno naveli da je Milošević nakon šestočasovnog zadržavanja u policiji, pušten, ali da su inspektori Specijalnog policijskog odeljenja od njega oduzeli telefon.

Milošević je sinoć satima pojašnjavao kako je u Upravi prihoda i carina tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali nije imao objašnjenje gde su i kako nestali paketi vredni gotovo milion evra, pišu Vijesti. 

U Nikšiću je sinoć sprovedena akcija Specijalnog tužilaštva na planu zaustavljanja krijumčarenja cigareta, u okviru koje je priveden i veći broj osoba, prenosi RTCG.

Osim šefa UPC, policija je sinoć kasno u Nikšiću i Podgorici privela i nekoliko službenika - članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, ali i dvoje zaposlenih u "Zetatransu" koji su bili zaduženi za čuvanje oduzetih cigareta.

Službenici SPO su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva od svih njih uzeli izjave, a radi se na prikupljanju drugih materijalnih dokaza kako bi tužilac doneo odluku protiv koga će se sve biti zvanično pokrenut krivični postupak i za koje krivično delo.

SDT: Sumnja da su službenici preuzeli kamion pun cigareta

Iz crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva saopštili su da postoji sumnja da su službenici Uprave prihoda i carina preuzeli i izveli kamion pun cigareta predviđenih za uništenje, te da se nisu uputili ka skladištu i fabrici u Nikšiću gde je cigarete trebalo da budu uništene.

Iz tog tužilaštva su naveli da već duže vreme, u saradnji sa Specijalnim policijskim odeljenjem (SPO) i Agencijom za nacionalnu bezbednost (ANB), preduzimaju radnje u izviđanju u cilju otkrivanja lanca krijumčarenja cigareta koje su bile predviđene za uništenje, prenele su podgoričke "Vijesti". 

Advokat Dalibor Todorović demantovao je informaciju da su u akciji SDT-a i Agencije za nacionalnu bezbednost u Nikšiću uhapšeni I. M. i B. M. 

Pozivajući se na više izvora, Vijesti su prenele da je akcija izvedena u Podgorici i u Nikšiću, a sumnja se da su uhapšeni bili u organizovanom kriminalnom lancu krađe dela krijumčarenih cigareta, koje je trebalo da budu spaljene u pećima preduzeća "Javorka" i "Željezare" u Nikšiću.

Uništavanje krijumčarenih cigareta u Nikšiću organizovano je u nekoliko navrata od 30. juna, a poslednjio put u četvrtak, kada su prisustvovali i premijer Dritan Abazović i ministar bez portfelja Zoran Miljanić.

Abazović je tog dana rekao da je "spaljivanje cigareta najveći udarac ljudima koji se bave organizovanim kriminalom" kao i da je šverc cigareta "klinički mrtav" jer je Crna Gora postala rekorder po količini zaplenjenih cigareta.

Rade Milošević, funkcioner URE i član glavnog odbora tog pokreta, imenovan je za državnog sekretara MUP Crne Gore u januaru 2021. godine, a potom ga je vlada 27. aprila ove godine postavila na mesto direktora Uprave poreza i carina.

Da Milošević možda ima bezbednosno sumnjive kontakte bilo je jasno 24. avgusta kada se na košarkaškoj utakmici Crna Gora - BiH, pojavio u društvu Sofije Bulatović, za koju se veruje da je u tajnom delu policijskog dokumenta SOCTA 2021 imenovana kao član kriminalne grupe Leona i Viktora Drešaja iz Tuza, koja ima jake veze i poslove u švercerskim kriminalnim krugovima, navode Vijesti.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво