Čitaj mi!

Abazović: Svrgnut sam zbog uticaja švercera kokaina i cigareta, imaćemo kontrolni paket u vladi

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je za Gardijan da je sa mesta predsednika vlade svrgnut zbog političkog uticaja organizovanog kriminala, nakon što se njegova Vlada suprotstavila švercerima kokaina i cigareta.

Lider građanskog pokreta URA Dritan Abazović je u intervjuu Gardijanu rekao da je predsednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović spona između organizovanog kriminala i crnogorske politike.

"On je problem. Moje lično mišljenje je da je on duboko umešan u korupciju", rekao je Abazović.

Abazović je istakao da je, kao i novi političari koji nemaju prtljag iz devedesetih, "razveden od nacionalizma".

"Želim da promovišem pomirenje u svojoj zemlji, ali i u regionu, kako bismo mogli da idemo dalje", poručio je Abazović.

Abazović je rekao i da je sa mesta predsednika vlade svrgnut zbog političkog uticaja organizovanog kriminala, nakon što se njegova Vlada suprotstavila švercerima kokaina i cigareta.

Govoreći o zapleni 1,4 tone kokaina 2021. godine, naveo je da je sav taj kokain išao u Zapadnu Evropu i da je dolazio iz Ekvadora.

"Obećali smo partnerima u Stejt departmentu da ćemo imati kontrolni paket u vladi" 

Kada je reč o formiranju nove vlade Crne Gore, ocenio je da nema rešenja koje bi pokret URA ostavilo izvan vlasti.

"U Crnoj Gori postoji malo političke konfuzije, ali mislim da nema rešenja koje nas ostavlja van vlasti", rekao je Abazović.

Dodao je da bi rešenje mogli da budu novi izbori ili nova vladajuća koalicija, ali i da će u svakom slučaju pokret URA i njegovi saveznici zadržati kontrolni udeo u vladi.

"Ono što smo obećali našim partnerima u Stejt departmentu, jeste da ćemo definitivno imati kontrolni paket u vladi i da ćemo zadržati bezbednosni sektor i spoljnu politiku", rekao je Abazović.