Читај ми!

Đukanović predložio skraćenje mandata Skupštini Crne Gore

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je predsednici Skupštine Danijeli Đurović predlog za skraćenje mandata parlamenta, javila je RTCG. Predlog da se mandat za sastav Vlade poveri lideru Demosa Miodragu Lekiću nisam mogao da prihvatim, rekao je Đukanović.

Milo Đukanović navodi da veruje da se do nove vlade može doći jedino odlukom građana na izborima.

Kaže da parlamentarna većina od avgusta 2020. nije priložila ni potpise većine poslanika, te da nije stekao utisak da postoji jasna većina koja bi bila u stanju da formira Vladu koja bi, kako dodaje Đukanović, ponudila rešenja veoma teških problema na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu. 

U obrazloženju Đukanović kaže da saglasno članu 95 tačka 5 Ustava Crne Gore, konsultacije o mandataru za sastav Vlade sa predstavnicima parlamentarnih partija, odnosno koalicija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, obavio je 15. i 16. septembra ove godine.

Razgovore je imao da predstavnicima DPS-a, SDP-a, SD-a, BS, Albanske alternative, Force, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije (DP) i Liberalne partije.

Đukanović podseća da se pozivu nisu odazvali predstavnici Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore (DEM), Socijalističke narodne partije (SNP) i Građanskog pokreta URA.

"Predlog da se mandat za sastav Vlade povjeri gospodinu Miodragu Lekiću, koji mi je juče u ime partija koje su osvojile većinu mandata na izborima 2020. godine uputio gospodin Andrija Mandić, nijesam mogao da prihvatim, jer smatram da se za to nijesu stekli svi neophodni uslovi", naveo je predsednik Crne Gore.

Javnost je, kako kaže, od strane pojedinih predstavnika partija koji su učestvovali u konstituisanju tog predloga obaveštena da je on dobio samo verbalnu podršku, i da potpise podrške nisu dali poslanici URA, SNP-a i CIVIS-a.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво