Читај ми!

Medved: Pronalazak nestalih uslov za pristupanje Srbije EU

Potpredsednik hrvatske vlade i ministar branitelja Tomo Medved ponovo je optužio Srbiju za nesaradnju po pitanju nestalih, što je, kako je naveo, uslov Zagreba i Brisela za pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

Tomo Medved je u Vukoravu na centralnom obeležavanju Dana sećanja na osobe nestale u ratu 90-tih i Međunarodnog dana nestalih, kako prenosi Hina, ponovo pozvao zvanični Beograd da se, kako kaže, "suoči sa činjenicom da su izvršili agresiju na Hrvatsku, počinili strašne zločine, pa neka danas otvore arhive i daju informacije gde su posmrtni ostaci nestalih osoba".

Rekao je i da će Vlada Hrvatske nastaviti da traga "sve dok ne pronađe i poslednju osobu nestalu u domovinskom ratu".

Na pitanje novinara da li je hrvatska vlada spremna da blokira Srbiju u predpristupnim pregovorima s EU ako ta saradnja i dalje bude izostajala, Medved je rekao da je Hrvatska, u trenutku otvaranja predpristupnih poglavlja 23 i 24 kao preduslov za ulazak Srbije u EU, jasno stavila svoje uslove koji i danas važe.

Hrvatska, dodao je, traga za 1.832 nestale osobe iz rata 90-tih, te da je u proteklih šest i po godina identifikacijom rešena sudbina 221 osobe.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара