Читај ми!

Patrijarh Porfirije sa poslanicima DF-a: Vernici sabrani na najlepšem mestu od svih naših hramova

Patrijarh Porfirije sastao se večeras u Herceg Novom sa poslanicima Demokratskog fronta Jovanom Vučurovićem i Dejanom Đurovićem.

Demokratski front je objavio na svojoj Fejsbuk stranici da je narod u Boki kotorskoj i Herceg Novom "priredio veličanstven doček svom patrijarhu".

Patrijarh Porfirije, koji se sastao sa poslanicima DF-a Jovanom Vučurovićem i Dejanom Đurovićem, rekao je da je u njegovom srcu danas velika radost, jer su vernici sabrani "u ovoj jedinstvenoj svetinji koja se nalazi na najlepšem mestu od svih naših hramova i manastira".

"Zbog toga ja znam da ste dočekujući ovako veličanstveno svog srpskog patrijarha, vi sabrali sve velike predstojatelje SPC, sve velike jerarhe iz naše svete bogate osmovekovne povesti, na čelu sa Svetim Savom. Sabrali ste sve episkopije i sve svete hramove i manastire od Pećke patrijaršije, majke naših svih crkava, Sremskih Karlovaca, gde su se posvećivali crnogorski, cetinjski mitropoliti sve do prestonog Beograda nad kojim blista zavetni, saborni sveti hram posvećen Svetom Savi", rekao je patrijarh.

Poglavar SPC je u Herceg Novom predvodio večernju litiju povodom praznika Uspenja Presvete Bogorodice.

On je jutros služio liturgiju u manastiru Savina, povodom slave tog pravoslavnog hrama.

Svečana akademija u čast 640. godišnjice od osnivanja Herceg Novog biće održana sutra uveče na Kanli kuli, a potom će uslediti program "Đedov sabor - Od Dunava do mora sinjega", posvećen uspomeni na mitropolita Amfilohija, koji će otvoriti patrijarh Porfirije.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије