Читај ми!

Jak vetar nosio krovove i obarao drveće u Sloveniji, više osoba povređeno

Jaki udari vetra koji su prethodili pljuskovima nosili su krovove i obarali drveće širom Slovenije. U Kranju su krovovi oštećeni na više od 70 objekata. U Ljubljani povređeno nekoliko osoba.

Olujno nevreme tokom popodneva zahvatilo je delove Slovenije. Jak vetar koji je prethodio pljuskovima nosio je krovove i obarao drveće koje je ometalo saobraćaj.

Najveća šteta zabeležena je u Kranju gde je vetar odneo krovove sa više od 70 objekata, a u Ljubljani je nekoliko osoba lakše povređeno, prenosi RTV Slovenija.

Iz Vatrogasno-spasilačke službe u Kranju saopštili su da posledice nevremena otklanja 150 vatrogasaca.

"Reč je o krovovima koje je vetar odneo, pokidanim kablovima, oborenom drveću koje je palo na puteve i na vozila", rekao je vatrogasni komandir u Kranju Andraž Šifrer.

Nekoliko ljudi povređeno u Ljubljani 

U Ljubljani je vetar nosio krovove, saobraćajnu signalizaciju, bilborde i kontejnere, a oštećenje je pretrpeo i krov prestoničkog porodilišta.

Nevreme je otežavalo saobraćaj u glavnom gradu Slovenije, a jedan motociklista je lakše povređen kada je na njega naleteo reklamni pano. Drvo je palo na jednu ženu u parku Tivoli, a prema informacijama medija, lakše je povređena.

Robert Okorn iz Vatrogasne brigade Ljubljana rekao je da je za dva sata od početka nevremena u tom gradu zabeleženo 114 intervencija.

Vetar je naneo granje i druge predmete na kolovoze, pa hitne službe koriste sva raspoloživa sredstva za otklanjanje posledica i obnavljanje saobraćaja.

Policija poziva na oprez u vezi sa dešavanjima na putevima, posebno na mestima gde pored kolovoza ima drveća, i da se prilagodi brzina vožnje.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво