Читај ми!

Preminuo hrvatski novinar Mislav Bago

Novinar i urednik Mislav Bago preminuo je iznenada u 49 godini, preneo je HRT. Karijeru je započeo na HRT-u kao novinar istraživač u redakciji "TV Parlamenta". Specijalizovao se za praćenje unutrašnje politike, a zadnjih godina radio je na Novoj TV.

Mislav Bago je rođen 1973. godine. Višestruko je nagrađivani novinar, reporter i politički komentator.

Od 1994. godine radio je kao novinar-istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta, a potom je bio autor priloga za redakcije Informativnog i Religijskoga programa.

Pratio je stranački život, Vladu i Hrvatski sabor. Učestvovao je u svim projektima praćenja izbora (od parlamentarnih do predsedničkih) na HTV-u od 1995, autor izbornoga projekta lokalnih izbora (2001), urednik i voditelj emisije "Otvoreno 2006-08".

Od 2009. godine bio je urednik i novinar na Novoj TV, gde je, takođe radio na projektima praćenja izbora i političkoga života.

Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad. Nagradu "Marija Jurić Zagorka" HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu, 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu "Novinar godine" 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

Mislav Bago živeo je novinarstvo kao poziv, ne samo posao, nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano.

Svojim je radom uvelike doprineo demokratiji, sa strašću je edukovao kolege ali i gledaoce i uvek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara.

U centru njegova rada uvek su bili građani i njihova dobrobit, navodi HRT.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво