Читај ми!

Gasprom isporučuje Mađarskoj više gasa nego što je predviđeno dugoročnim ugovorom

Gasprom je započeo isporuku dodatnih količina gasa Mađarskoj, više nego što je predviđeno dugoročnim ugovorom između dve zemlje, objavio je na svom Fejsbuk profilu državni sekretar u ministarstvu spoljnih poslova Mađarske Tamaš Menčer.

Tamaš Menčer je podsetio da je vlada u Budimpešti ranije odlučila da nabavi dodatnih 700 miliona kubnih metara gasa kako bi se Mađarska energetski obezbedila dok se Evropa suočava sa krizom energenata izazvanom ratom u Ukrajini i sankcijma Rusiji, prenosi agencija MTI.

Razgovori koje je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto ranije obavio sa svojim domaćinima u Moskva otvorili su put za sporazum na osnovu kojeg je Gasprom počeo da isporučuje dodatne količine gasa, objasnio je Menčer.

U prvoj fazi, Gasprom će do kraja avgusta isporučivati svakodnevno dodatnih 2,6 miliona kubnih metara gasa kroz gasovod Turski tok, rekao je mađarski zvaničnik i dodao da su u toku razgovori o dinamici isporuka gasa za septembar.

Menčer je napomenuo da je popunjenost mađarskih skladišta gasa 32 odsto ukupnih kapaciteta, dok je prosek u Evropskoj uniji ispod 20 odsto.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво