Čitaj mi!

Dvojica srpskih državljana uhapšena u Mađarskoj, sumnja se da su pomagali ilegalnim migrantima

Zbog sumnje da su pomagali ilegalnim migrantima da bez dokumenata pređu mađarsko-slovačku granicu, u Mađarskoj su uhapšena dvojica srpskih državljana.

Mađarska policijska patrola u mestu Sečenj, uz granicu sa Slovačkom, kontrolisala je kombi koji je vozio 40-godišnji državljanin Srbije.

U teretnom vozilu je zatečeno 19 stranaca, koji nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj.

Izjasnili su se da su državljani Sirije, a posle saslušanja u policijskoj stanici, svi ilegalci su vraćeni do zaštitne ograde na mađarsko-srpskoj granici.

Policijski službenici zaustavili su i vozilo koje je bilo u pratnji "fiat dukata", a kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Srbije.

Protiv dvojice srpskih državljana pokrenut je krivični postupak zbog osnovane sumnje da su se bavili krijumčarenjem ljudi, navode u mađarskoj policiji.

U policiji smatraju da su svojom akcijom sprečili da vozači iz Srbije pomognu ilegalnim migrantima da pređu mađarsko-slovačku granicu bez dokumenata.

Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od pet do 15 godina.