Читај ми!

Teška nesreća u Hrvatskoj - autobus iz Poljske sleteo sa puta, najmanje 12 mrtvih i više od 30 povređenih

Autobus poljskih registracija sleteo je sa kolovoza na auto-putu u Hrvatskoj. Poginulo najmanje 12 osoba, dok je više od 30 teže povređeno - neki od njih bore se za život. Reč je o putnicima koji su iz Varšave najverovatnije krenuli na hodočašće u Međugorje. Sumnja se da je vozač zaspao za volanom.

Jutros oko 5.40, na auto-putu, između Jareka Bisaškog i Podvorca u Varaždinskoj županiji, dogodila se teška saobraćajna nesreća, kada je autobus poljskih registracija, koji se kretao u pravcu Zagreba, sleteo sa puta, javljaju hrvatski mediji.

Policija je saopštila da je život izgubilo 11 osoba. Međutim, još jedna osoba preminula je u KBC Zagreb, potvrđeno je HRT-u u toj ustanovi.

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je 11 osoba stradalo na licu mesta, a da je u bolnici preminula još jedna osoba. Naveo je i da su 32 osobe u bolnici.

"Među teže povređenima ima onih koji se bore za život. Dosta ljudi je povređeno, u ovoj nesreći imamo samo one koji su izgubili život i one koji su povređeni. Nema nikoga da je prošao bez povrede", rekao je Božinović.

Nekoliko ekipa Hitne pomoći prevezlo je povređene u bolnicu, a policija i spasilačke službe su pretraživali mesto nesreće kako bi izvukli sve putnike.

"Intervencija je završena, na terenu je još vatrogasaca koji dežuraju", kaže komandant vatrogasaca Željko Nagy, prenosi Večernji list.

Prema prvoj informaciji u autobusu su bila 43 putnika. Međutim, Indeks prenosi da su u autobusu bile 44 osobe, što se podudara za informacijom o povređenima.

Konačan broj putnika biće poznat nakon što olupina bude izvučena, u slučaju da je još neka osoba ostala zaglavljena ispod autobusa.

Prema dosadašnjim informacijama, među putnicima nije bilo dece.

Svi stradali su državljani Poljske 

Svi stradali u nesreći su poljski državljani, javila je poljska novinska agencija PAP, pozivajući se na poljsko ministarstvo spoljnih poslova.

"Autobus je išao iz mesta u blizini Varšave, prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala da ide na hodočašće u Međugorju", rekao je Božinović.

Uzrok nesreće još nije saopšten. HRT javlja da se, prema nezvaničnim informacijama, sumnja da je vozač autobusa zaspao, ali je Božinović naveo da će istraga utvrditi šta se dogodilo.

Zbog gustog saobraćaja prema moru, zbrinjavanja nastradalih, kao i uviđaja, saobraćaj se sa auto-puta usmeravao na stari put. Trenutno je jedna traka otvorena za saobraćaj.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво