Читај ми!

Radnici nikšićke Železare počeli štrajk glađu na krovu fabrike

Radnici nikšićke Železare stupili su u štrajk glađu nakon što im je na sastanku sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem saopšteno da Evropska komisija traži studiju izvodljivosti za pet miliona evra, pomoću kojih bi država kupila udeo u fabrici. Sa njima bi trebalo da razgovara večeras crnogorski premijer Dritan Abazović.

Kako je Portalu RTCG-a kazao predstavnik radnika Železare Ivan Vujović, taj proces mogao bi trajati i do pola godine. Nakon što je štrajk počeo, Đurović je pozvao radnike, ističući da štrajk nije rešenje te da će pokušati da ujutru napravi sastanak sa svim akterima.

"Radnici su se popeli na krov Željezare, a neki prijete i skakanjem sa krova", kazao je Vujović.

Vujović je rekao da ih je Đurović pozvao.

"Čim smo izašli na krov odmah nas je kontaktirao ministar Đurović, koji je uvijek kad smo ga pozvali bio tu. Rekao nam je da ovo nije rešenje i da se nada da će se naći rešenje, te da će on pokušati da napravi sastanak sa svima koji su bili uključeni u sve ovo. A on je spreman da nas primi odmah sjutra", kazao je Vujović.

Radnici su kazali da će odlučiti večeras da li će ići ujutru, a ostaju na krovu.

Takođe, tražili su hitan dolazak premijera Crne Gore Dritana Abazovića, a najavili su i dodatnu radikalizaciju protesta.

Na krovu se, nalazi oko stotinu radnika, prenosi RTCG.

RTCG navodi i da će predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović razgovarati kasno večeras u Nikšiću sa radnicima Železare u krugu fabrike i da je iz Rožaja gde je govorio na manifestaciji Dani dijaspore - iseljenika 2022. na putu ka fabrici.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво