Nikšić, prijave zbog nesavesnog lečenja: Pogrešna krvna grupa, neodgovorajući špric za insulin

U Opštoj bolnici u Nikšiću pacijentu je greškom data pogrešna krvna grupa, usled čega je doživeo anafilaktički šok, saopštila je policija u tom gradu. Navodi se i da je patronažna služba Doma zaravlja Nikšić, 91-godišnjem pacijentu dala insulin iz neodgovarajućeg šprica.

Pacijentu L.K (62) koji je bio smešten na Internom odeljenju Opšte bolnice u Nikšiću, od strane medicinskog osoblja greškom data krv neodgovarajuće krvne grupe.

On je tom prilikom doživio anafilaktički šok, nakon čega je hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore radi daljeg lečenja, saopštila je nišićka policija.

O događaju je obavešten tužilac koji je kvalifikovao krivično delo nesavesno pružanje lekarske pomoći.

Policija je došla do saznanja da su medicinska sestra Internog odeljenja Opšte bolnice Nikšić M.K.M. i volonterka I.J. osumnjičene kao izvršioci tog krivičnog dela.

Po nalogu postupajućeg tužioca podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv M.K.M. i I.J.

Takođe, policija je saopštila i da je, medicinski tehničar patronažne službe Doma zdravlja u Nikšiću prilikom kućne posete 91-godišnjem pacijentu M.Ć. dao insulin iz neodgovarajućeg šprica. 

Usled pogoršanja zdravstvenog stanja on je transportovan u Klinički centar Crne Gore radi dalje opservacije i pružanja medicinske pomoći.

Protiv osumnjičene medicinske tehničarke patronažne službe Doma zdravlja u Nikšiću Ž.R. (27) podneta je krivična prijava za nesavesno pružanje lekarske pomoći. 

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво