Čitaj mi!

Abazović: Cene na primorju kao na Azurnoj obali

Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je da je predsezona u toj zemlji bila jako dobra, da je glavna sezona u malom zakašnjenju i da su cene kao na Azurnoj obali.

"Moramo da znamo da je cena vode na primorju i do četiri eura, a pre godinu i po je bila 1,5 euro. Neke sojenice (male kućice na Adi Bojani) su se izdavale po 50 eura, a sada po 250 eura. Samo treba da budemo realni i pošteni", istakao je Abazović, prenose Vijesti.

On je dodao da su finansijski parametri zadovoljavajući, ali da su parametri takvi da su ukupni prihodi koji se ostvaruju na zadovoljavajućem nivou.

"Ako neko misli da može da se ponovi sezona od prošle godine kada je bio špic neverovatan, jer smo mi bili jedina otvorena zemlja 45 dana, to će teško moći da se realizuje. Moramo da se prilagodimo novim trendovima. Cijene na primorju su kao na Azurnoj obali, to Crna Gora do sada nikada videla nije", rekao je Abazović.

Kako je dodao, raduje ga što dosta turista bira mir, prirodu bez gužvi i putovanja prema plažama, krajeve gde je čist vazduh i gde temperature nisu visoke kao na primorju.

Nada se da će veći talas turista stići u drugoj polovini meseca.

Prema zvaničnim podacima Turističke organizacije Budve, od Jaza do Buljarice odmara se 29.707 turista, što je za petinu manje nego prošle godine u istom periodu.