Читај ми!

Počeo sastanak vladajuće većine u Crnoj Gori, tema Temeljni ugovor sa SPC

U Vladi Crne Gore počeo je sastanak premijera Dritana Abazovića sa predsednikom države Milom Đukanovićem i potpredsednikom Vlade Raškom Konjevićem. Glavna tema razgovora je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Na sastanak u Vladu, kako javlja RTCG, došli su i potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, ministar bez portfelja Adrijan Vuksanović.

Na sastanak su stigli i predsednik Liberalne partije Andrija Popović, te predstavnici albanskih stranaka Nik Đeljošaj, Mehmet Zenka, Genci Nimanbegu.

Predsedništvo Građanskog pokreta URA saopštilo je sinoć nakon sednice da podržavaju potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.

Naveli su da smatraju da je to pitanje koje Crnu Goru opterećuje deset godina i da u najskorije vreme na njega treba staviti tačku a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom.

Vlada Crne Gore bi, kako je ranije najavljeno, sutra trebalo da glasa o predloženoj verziji Temeljnog ugovora o odnosima države i SPC.

Ministre odbrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića iz Socijaldemokratske partije (SDP), koji se protive sadržaju ugovora, premijer Dritan Abazović nazvao je "ekstremistima koji imaju za cilj da destabilizuju Vladu i da državu vrate u devedesete godine".

Ministar odbrane Raško Konjević je na Tviteru odgovorio Abazoviću ocenom da je "bolje biti ekstremista za svoju državu, nego njen izdajnik".

DPS je ranije saopštio da se protivi formulacijama Temeljnog ugovora, koji je Vlada usaglasila sa SPC.

"Vijesti" su jutros objavile da DPS i SDP razmatraju da uskrate podršku Vladi, ukoliko Abazović ostane pri stavu da izvršna vlast sutra odlučuje o usvajanju temeljnog ugovora sa SPC.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво