Читај ми!

Hrvatski ministar finansija podneo ostavku

Ministar finansija Hrvatske Zdravko Marić na vlastiti zahtev odlazi iz Vlade, javlja zagrebački "Večernji list".

Zdravko Marić je o odluci da napusti ministarsko mesto obavestio premijera Andreja Plenkovića. Večernji list navodi da im je ova informacija potvrđena iz Vlade, a zvanično će biti objavljena u sredu.

Kako saznaje ovaj list, Marićeva odluka je lične prirode i nema veze s političkom situacijom.

Marić je na funkciji ministra finansija od 2016. godine.

Na mestu potpredsednika Vlade je od 2019. godine.

Afera sa letovanjem u hotelu "Belvi"

Marić odlazi nakon što je prošlog meseca bila aktualna priča o njegovu boravku "na produženom vikendu" u hotelu "Belvi" u Malom Lošinju. Marić je u tom hotelu boravio 2019. godine.

Smeštaj za dve odrasle osobe i dvoje dece, otkrio je portal Oštro, tada je platio 291.20 evra za noć, što predstavlja tri puta nižu cenu od uobičajene za to razdoblje u godini. Drugim rečima, ministar Marić je dobio veliki popust na koji ne mogu računati svi građani, odnosno gosti hotela.

"Ja na tu odluku nisam uticao niti sam to tražio. Privatno, i puno pre nego što sam bio ministar, nije mi se jedanput dogodilo, ne samo u Hrvatskoj nego i u inostranstvu, da dobijete nekakvu višu kategoriju", rekao je tada Marić.

"Govorim fakte i činjenice. I ta situacija i takva kakva je, unapređenje smještajne jedinice, ne dovodi me niti bi me ikad dovelo u bilo kakav vezani, zavisni položaj prema toj osobi, odnosno prema toj grupaciji. Kao i da govorimo o nekoj aviokompaniji, što je također nerijetki slučaj. Normalno je da se to događa svima i nije isključivo vezano za nekoga tko je ministar", opravdavao se Marić.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво