Читај ми!

Ustavni sud BiH ukinuo zaključke Narodne skupštine RS o prenosu nadležnosti

Ustavni sud BiH ukinuo je odredbe Deklaracije o ustavnim principima Narodne skupštine Republike Srpske, koja je usvojena 10. decembra prošle godine, a koja je posvećena vraćanju nadležnosti. Republika Srpska ide svojim putem i nastaviće da radi ono što misli da je najbolje za nju. Ustavni sud BiH nema ništa sa deklaracijama i on bi samo trebalo da razmatra da li su zakoni BiH u skladu sa Ustavom, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Ustavni sud je odluku doneo na zahtev 15 članova Predstavničkog doma Parlamenta BiH, prenosi RTRS.

Sud je ukinuo zaključke u vezi s informacijom o pravosudnim institucijama BiH, zaključke u vezi s informacijom o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH u oblasti odbrane i bezbednosti i u oblasti indirektnog oporezivanja.

Dodik: Republika Srpska ide svojim putem

Republika Srpska ide svojim putem i nastaviće da radi ono što misli da je najbolje za nju. Ustavni sud BiH nema ništa sa deklaracijama i on bi samo trebalo da razmatra da li su zakoni BiH u skladu sa Ustavom, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

"Meni to deluje neozbiljno i potpuno izvan prava i Ustava. Deklaracija je akt, deklarativna saglasnost nekog organa, ali oni sebi daju sve za pravo i samo ako je nešto protiv Republike Srpske odmah imaju pravo na sve" rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Dodik je rekao da je cilj Srpske da se sprovede Ustav BiH, a da ako on nije sprovodiv BiH nema šanse. 

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара