Читај ми!

Đeljošaj: Crna Gora ne sme da bude inferiorna za Otvoreni Balkan

Crna Gora ne sme biti inferiorna kad je u pitanju inicijativa Otvoreni Balkan, izjavio je predsednik Albanske alternative Nik Đeljošaj, i ukazao da iako je mala zemlja, Crna Gora mora biti među glavnim činiocima tog projekta.

Đeljošaj kaže da ne razume inferiornost pojedinih političkih struktura u Crnoj Gori.

"To je ispod nivoa, ali svakome bi trebalo ponuditi šansu da se promeni. Mi smo članica NATO i ne bi trebalo da strahujemo od bilo koga. Treba da se otvorimo za saradnju sa svima, a pogotovo sa komšijama", napisao je Đeljošaj na svom Tviter nalogu.

Okosnicu Otvorenog Balkana, kako je rekao, činiće Crna Gora, Albanija i Severna Makedonija - tri države članice NATO, uz veliku podršku SAD.

"Kosovo će, kao najmlađa država, takođe biti deo Otvorenog Balkana. To je, uz Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, ukupno šest država. Otvoreni Balkan je zajednički projekat naših najznačajnijih međunarodnih partnera, a ja sam lično edukovan, ne samo politički, da se svrstavam uz američke vrednosti, bez izuzetaka", rekao je Đeljošaj.

Otvorenim Balkanom se, smatra on, stavlja tačka na međusobno priznanje Srbije i tzv. Kosova i zatvara se, kako je rekao, "najvažnije otvoreno pitanje između država Zapadnog Balkana".

"Ne možemo da stignemo u EU ako se ne otvorimo prema susedima", zaključio je Đeljošaj.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво