Читај ми!

Nestala "cesna" koja je poletela iz Splita, više od 100 ljudi uključeno u potragu

Nestao je sportski avion "cesna 182" koji je iz Splita poleteo ka Nemačkoj. U potragu, koju otežavaju loši vremenski uslovi, uključeni su članovi Hrvatske gorske službe spasavanja s dronom, policija, specijalne jedinice.

Policija je od Uprave civilne zaštite primila dojavu da je s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe u 11.25 sati nestao avion tipa "cesna 182", na širem slunjskom području.

Sportski avion, koji je sa radara nestao severno od Rakovice, leteo je iz pravca Splita prema Nemačkoj.

U njemu su bile četiri osobe – pilot iz Švajcarske, dvojica putnika sa nemačkim i jedan sa hrvatskim državljanstvom, podaci su policije.

Hrvatska gorska služba spasavanja (GSS) je na Tviteru objavio da u potrazi za sportskim avionom trenutno angažovano 35 pripadnika MUP-a i 83 člana HGSS-a, među kojima je i sedam potražnih timova koji koriste pse.

"Teren je izrazito težak, ali potraga se nastavlja tijekom noći. U narednim satima stižu timovi HGSS-a iz cijele Hrvatske", objavili su.

Načelnik HGSS-a Josip Granić navodi da se letelica smatra nestalom i da se ne može prejudicirati da je li pala. 

Galić je za RTL da za sada nemaju nikakav trag - osim jednog.

"Jedini tragovi su informacije od građana koji su rekli da su čuli zrakoplov kako kruži", kazao je šef HGSS.

Damir Danilović iz Policijske uprave Karlovačke županije izjavio je da se za avionom traga u šumovitom i brdovitom predelu, kao i da su vremenski uslovi loši. 

"Cesna", registracionih oznaka D-EGLF, registrovana je u Nemačkoj i u vlasništvu je letačkog kluba Bajern Leverkuzen. Proizvedena je 1979. godine u Francuskoj. 

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије