Читај ми!

Novi slovenački premijer Golob bira saradnike posebnim testom

Robert Golob, novi slovenački premijer, za odabir ljudi koji će preuzeti važne dužnosti koristi se svojim korporativnim iskustvom. Tako su svi parlamentarci iz njegove stranke morali da odgovore na 12 pitanja iz "Galupovog" testa, kojim se u preduzećima mere angažovanost zaposlenih i njihova motivacija za rad.

Novi predsednik Vlade Slovenije Robert Golob za odabir saradnika koristi test koji predviđa analizu vrednosti, čime se podstiču pozitivne strane pojedinca i izbegavaju potencijalni konflikti u grupi, izjavila je za ljubljansko Delo predsednica parlamenta Urška Klokočar Zupančič iz Golobove stranke Pokret sloboda, prenosi Indeks.

I ona je, kao i ostalih četrdeset poslanika izabranih na listi najjače stranke u parlamentu, odgovarala na pitanja iz "Galupovog" testa Q12, od kojih je prvo: "Znate li šta se od vas očekuje na radnom mestu?"

Golob se "Galupovim" testom koristio prilikom odabira svojih saradnika u vreme kad je pre ulaska u politiku vodio veliku elektroenergetsku kompaniju "GEN I". On je tek drugi slovenački predsednik vlade koji svoja ranija poslovna iskustva i metode vođenja ljudskih resursa namerava da prenese u politiku, navodi Delo.

List dodaje da je takve načine odabira saradnika i ekipa na vodećim funkcijama prvi u slovenačku politiku uveo pokojni premijer i predsednik Janez Drnovšek, koji je pre ulaska u visoku politiku bio direktor jedne poslovnice "Ljubljanske banke" i iskusan ekonomista.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво