Читај ми!

Prekinuta nastava u Crnoj Gori, dojave o bombama u školama širom zemlje

Zbog dojava o bombama u školama širom Crne Gore, nadležni su odlučili da obustave nastavu. Obustavlja se rad i vrtića. Iz Uprave policije je saopšteno da su ekipe u školama i kontrole su u toku. Zasad je utvrđeno da u rožajskim i cetinjskim školama nema bombi. Dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravima stigle su i na adrese opština Nikšić i Bar.

Čak 41 dojava o postavljenim bombama stigle su škole u Podgorici, Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Bijelom Polju, Cetinju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu, javljaju crnogorski mediji.

Crnogorsko Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta odlučilo je da danas prekine nastavu u svim školama u Crnoj Gori zbog pretećih anonimnih poruka, koje su osvanule jutros na brojnim zvaničnim školskim mejlovima. Odlučeno je i da se rad vrtića obustavi.

Zbog dojave o bombi, ispražnjeno je više škola u Podgorici. Roditelji su pozvani da preuzmu decu nižih razreda. Škole su dobile i preporuku da učenici, koji su u drugoj smeni, ne dolaze na nastavu.

Javljeno je da je bomba navodno postavljena u Osnovnoj školi "Savo Ilić" u Kotoru, i u barskim osnovnim školama Blažo Jokov Orlandić" i "Anto Đedović", zbog čega su učenici jutros vraćeni kući.

Takođe, sve osnovne škole u Herceg Novom su evakuisane, kao i obe škole na Cetinju.

Direktori osnovnih škola u Nikšiću dobili su putem imejla upozorenje da su u tim ustanovama postavljene bombe. Deca su vraćena kućama, a policija preduzima dalje radnje.

"Na teritoriji škole podmetnuto mnogo bombi. Uvek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti. Doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Ceo grad će krvariti", navodi se u poruci koja je stigla na adrese škola u Kolašinu, prenose Vijesti

Uprava policije Crne Gore saopštila je da policija u školama zbog dojava preduzima mere bezbednosti, preglede i kontrole.

"Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalje budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti", kaže se u saopštenju. 

U međuvremenu, utvrđeno je da u rožajskim i cetinjskim školama nema bombi, prenosi RTCG.

Dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravima stigle su i na adrese opština Nikšić i Bar.

Portal Jedro javio je da je evakuisana zgrada Opštine Bar, u kojoj se nalaze sud, tužilaštvo i stranačke prostorije. Zaposleni su napustili objekat, a policija ne dozvoljava pristup zgradi, navodi portal.

Predsednik Opštine Nikšić pozvao je građane da ostanu mirni, rekavši da će policija odraditi svoj posao i evakuisati ljude iz objekata. 

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи