Читај ми!

Zemljotres jačine 5,7 jedinica Rihtera pogodio Hercegovinu, poginula jedna osoba

Zemljotres čiji je epicentar bio u Hercegovini potresao je nešto posle 23 časa ne samo BiH, već i Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku. Poginula jedna osoba.

Prema podacima Evro-mediteranskog seizmološkog centra, zemljotres je bio jačine 5,7 jedinica Rihterove skale, a epicentar je bio devet kilometara od Ljubinje i oko 40 kilometara od Mostara.

EMSC je najpre objavio da je jačina zemljotresa bila 6 jedinica Rihtera, ali je ubrzo korigovao ovu procenu.

Poginula je jedna osoba iz Stoca, potvrđeno je iz Kantonalne bolnice u Mostaru za BHRT. Reč je o devojci rođenoj 1994. godine.

BHRT prenosi da su u Stocu povređene najmanje dve osobe. 

Portal nezavisne.com navodi da je stanovništvo u Nevesinju i Ljubinju izašlo na ulice, kao i da javljaju da je u Mostaru, Čapljini i drugim gradovima Hercegovine pričinjena materijalna šteta na više stambenih objekata.

Delovi Mostara i Čapljine su ostali bez električne energije, navodi se na ovom portalu, koji se poziva na informacije čitalaca.

Stevo Drapić, načelnik opštine Ljubinje izjavio je za RTRS da je na stambenim objektima u toj opštini i zgradi opštine pričinjena materijalna šteta, kao i da su oštećena vozila na koja su pali delovi fasada.

"Rano je govoriti o razmjerama štete, ali je važno da nema ljudskih žrtava. Nekoliko je objekata oštećeno, kao i vozila koja su se nalazila u blizini zgrada, sa kojih je padala fasada. Na terenu su pripadnici Civilne zaštite, Vatrogasne jedinice i Krizni štab Opštine", rekao je Drapić za RTRS i dodao da nema teže povređenih.

Potres se osetio i u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori 

Čitaoci sajta RTS-a javljaju da se potres osetio i u Beogradu.

Hrvatski portal Index.hr navodi da je tlo podrhtavalo u Dalmaciji. I crnogorski mediji pišu da se osetilo podrhtavanje tla.

Na Tviteru su korisnici ove društvene mreže iz BiH objavili da su nekoliko sekundi pre samog potresa dobili notifikaciju da je moguć zemljotres, smernice šta da rade, kao i da su naknadni potresi uobičajeni.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи