Читај ми!

Specijalci ispred Vlade Republike Srpske, Eufor negira navode o planiranju hapšenja Dodika

Milorada Dodika i njegovu porodicu čuvaju pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice. Mere bezbednosti podignute su na najviši stepen, jer je MUP Republike Srpske dobio informacije da je ugrožena njihova bezbednost. Dodik kaže da se oseća sigurnim i da neće odustati od svojih stavova.

Pred zgradom Vlade Republike Srpske pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, povećan broj policijskih snaga, a na dva ulaza specijalizovana vozila MUP-a. Dodik iz kabineta izlazi sa informacijom da je pred zoru obavešten da mu je bezbednost ugrožena.

"Sve informacije koje sam dobio dolaze od MUP-a. Poštujem izvore koje su mi predočili. Sa nekoliko strana je dostavljena gotovo identična informacija", kaže Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH.

Informacije su stigle, kažu u MUP-u, od partnerskih službi. Da su među tim informacijama i one koje ukazuju da su u pretnje uključene i određene međunarodne bezbednosne agencije, ali i neke institucije, otkriva predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija. Očekuje da se oglase.

"Ako ne budu oni izašli sa svojim stavovima i zapažanjima, ja ću iznijeti one stavove i zapažanja i saznanja koja imam", poručuje Tegeltija.

Iz sarajevske baze Butmir, Eufor saopštava da ne planiraju Dodikovo hapšenje i da su to besmislice.

Pretnje po bezbednost Miloradu Dodiku stigle su dva dana posle sankcije Velike Britanije i dan posle odluke Kristijana Šmita da suspenduje Zakon o neopokretnoj imovini Republike Srpske. Dodik ne odustaje, zakon će, kaže, sutra stupiti na snagu.

"On je juče govorio da je imovina u nadležnosti BiH. Nije u nadležnosti. Laže. Petlja. Kako ga nije sramota da laže. Sve što nije izričito dato Ustavom BiH pripada entitetima, a onda dolazi Pedi Ešdaun koji zabranjuje raspolaganje imovinom RS. Dakle, priznaje imovinu RS", ističe Dodik.

Poništenje odluke Kristijana Šmita traži i ambasada Ruske Federacije u BiH.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије