Читај ми!

MVP Crne Gore: Građani Srbije mogu da glasaju na mestima koja su za to i predviđena

Crnogorski ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović demantovao je sinoć navode da je ministarstvo na čijem je čelu zabranilo državljanima Srbije da glasaju u Crnoj Gori za izbore u Srbiji 3. aprila, navodeću da politikantstvo i populizam ne čine dobro Crnoj Gori.

Radulović pojašnjava da niko nije zabranio održavanje izbora, već su samo potvrđena mesta koja su za to i predviđena, ističući da je Ministarstvo spoljnih poslova (MVP) odgovorilo pozitivno na zahtev Srbije.

"Povodom saopštenja Demokratskog fronta, kojim se, na neki način posredno optužuje MVP i ja lično da se želimo mešati u izborni proces u Srbiji – prosto rečeno, tvrdnja ne može biti dalja od istine. Želim da pojasnim da se shodno međunarodnom pravu i konvencijama, organizovanje glasanja obavlja u prostorijama ambasada i konzulata. I ovog puta, na zahtev ambasade Republike Srbije, MVP je pozitivno odgovorilo. Ipak, u noti kojom su se obratili našem resoru, nije obrazloženo zbog čega je mimo ustaljene diplomatske prakse potrebno organizovati glasanje i na dodatnim mestima", kazao je Radulović.

Prethodno je iz kabineta Zdravka Krivokapića saopšteno da Vlada Crne Gore kao ni premijer nikada nisu odlučivali, niti o otvaranju niti o zatvaranju biračkih mesta u Crnoj Gori na kojima bi glasali građani Srbije koji se trenutno nalaze u zemlji. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво