Читај ми!

Krivokapić: Nisam znao za odluku da se odbije zahtev Srbije

Odluka crnogrskog Ministarstva spoljnih poslova da odbije zahtev Ambasade Srbije za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi za predstojeće izbore 3. aprila, donesena je bez konsultacija sa premijerom i većinom ostalih ministara vlade Zdravka Krivokapića.

U reagovanju kabineta Zdravka Krivokapića ističe se da Vlada Crne Gore kao ni premijer nikada nisu odlučivali, niti o otvaranju niti o zatvaranju biračkih mesta u Crnoj Gori na kojima bi glasali građani Srbije koji se trenutno nalaze u zemlji.

Naglašava se da crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova i resorni ministar Đorđe Radulović tu informaciju i odluku nisu podelili sa premijerom i većinom ministara u Vladi.

Javnost je ranije danas o toj odluci obavestio Demokratski front.

DF je u svom saopštenju pozvao odlazeću vladu Zdravka Krivokapića ne da preispita, već da, kako se ocenjuje,"promeni sramnu odluku o zabrani otvaranja biračkih mesta u Budvi, Beranama i Sutomoru da bi svi državljani Srbije u Crnoj Gori mogli da iskoriste svoje pravo glasa".

"U suprotnom, ovo će biti samo još jedna u nizu sramota Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, koji su se 'proslavili svojim antisrpskim odlukama u tolikoj meri da bi im pozavideli i Milo Đukanović i Duško Marković čak iz 'najboljeg' perioda njihovog antisrpstva", ističe DF.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије