Читај ми!

Đukanović dao Dritanu Abazoviću mandat za formiranje vlade

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da daje mandat za formiranje Vlade lideru Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću.

Milo Đukanović i Dritan Abazović sastali su se ranije danas, kada je predsednik Crne Gore obavestio potpredsednika Vlade da je završio konsultacije na koje su pozvani predstavnici političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore i da namerava da mu dâ mandat, javljaju Vijesti.

Đukanović je u saopštenju naveo da su ga predstavnici Građanskog pokreta URA i njihovi politički partneri nedvosmisleno uverili da imaju parlamentarnu većinu za izbor 43. Vlade Crne Gore u Skupštini.

"Stoga sam doneo odluku da mandat za formiranje Vlade poverim gospodinu Abazoviću, u uverenju da je u najboljem interesu Crne Gore da što pre dobije Vladu u punom kapacitetu njene funkcionalnosti, posebno zbog dodatnih bezbednosno-političkih izazova generisanih ratom u Ukrajini i njegovom refleksijom na stabilnost našeg regiona. Očekujem da u kratkom roku parlament Crne Gore održi sednicu i odluči o programu i sastavu Vlade na predlog mandatara", navedeno je u Đukanovićevom saopštenju.

Poslanici u Skupštini Crne Gore su, na predlog koalicije "Crno na bijelo" i opozicije, 4. februara izglasali nepoverenje Vladi Crne Gore koju je vodio premijer Zdravko Krivokapić, nakon čega je dužnosti razrešen i predsednik parlamenta Aleksa Bečić.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара