Požuri polako od Podgorice do Prištine

Do razmene ambasadora Crne Gore i Prištine može proći i godinu dana zbog "određenih razlika" u Podgorici, izjavio crnogorski ministar inostranih poslova.

Razmena ambasadora između Podgorice i privremenih institucija u Prištini je proces koji zahteva određeno vreme, smatra šef diplomatije Crne Gore Milan Roćen.

"Prvo treba doneti odluku o otvaranju ambasade, da li na rezidentnoj ili ne rezidentoj osnovi, onda ide proces odabira kandidata, pa procedura traženja agremana koja traje nekoliko meseci", rekao je Roćen za TV IN.

Objasnio je da i posle dobijanja agremana može da prođe šest meseci ili godinu dan dok ne bude upućen ambasador u jednu zemlju.

Ministar je, kako prenosi RTV Crne gore, rekao da veruje da će do tada biti rešeni pravni status i položaj crnogorske zajednice na Kosovu, na čemu posebno, podsetio je, insistira predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

Roćen je ocenio da je uspostavljanje diplomatskih odnosa Crne Gore sa sa Prištinom legitiman odnos i da tu "nije bilo nikakvih nesporazuma ni kompromisa, što su neki priželjkivali".

Crnogorski šef diplomatije je, međutim, priznao da u državnom vrhu postoje određene razlike, ali da "sve ide svojim tokom, a vlada vodi spoljnu politiku".

"Nikakve svađe nije bilo, kao ni kompromisa, već samo razlike u gledanjima što se tiče tajminga i dinamike", naveo je Roćen.

broj komentara 44 pošalji komentar
(ponedeljak, 01. feb 2010, 17:56) - anonymous [neregistrovani]

__

ne znam sta vam je more krivo

(ponedeljak, 01. feb 2010, 12:31) - anonymous [neregistrovani]

Zna se sta je i cojstvo i junastvo

To je Marko Miljanov iz Kuca dobro objasnio. Tu njegovu knjigu trebalo bi uvesti od prvog razreda Osnovne skole kao obaveznu literaturu kako bi se prije svega moralno uzdigli iz ponora pohlepe, razvrata i drugih buzumlja.

(ponedeljak, 01. feb 2010, 12:12) - anonymous [neregistrovani]

Cojstvo i junastvo

Sta ono bese cojstvo, a sta junastvo? Skroz zaboravljeno. Danas je vazno samo podanistvo! Niko danas ne spasava drugog od sebe, nego samo gleda sebe i svoj kratkorocni interes.

(ponedeljak, 01. feb 2010, 12:03) - anonymous [neregistrovani]

Malo opreznije


Polako ljudi sa nervoznim izjavama. To sto, moze se reci, pojedinci iz vrha vlasti u CG rade po nalogu Klintonove Amerike kao sto je priznanje siptarske drzave u Srbiji nema veze sa 80 posto naroda CG. Oni to rade, uz druge brljotine, da bi spasili sopstvenu kozu, sto i vrapci znaju. A nicija nije gorela do zore, kaze narodna poslovica. Bas sada narod srpski treba da pokaze jedinstvo, duhovno prije svega, u obadvije srpske republike - i u Srbiji i u Crnoj Gori (naravno i u BiH i sire) i da prizove,ali tako da osjete da smo blizi jedni drugima od recimo Turaka, bracu islamske vjeroispovijesti na suzivot i njihovo jedinstvo jer se samo tako mozemo odrzati na ovim prostorima. U suprotnom lako moze .......''vrag djavolu doci u svatove te svijecu srpsku ugasiti!" sto bi rekao PP Njegos u Gorskom vijencu. Kukolja u svakom zitu ima sta da se radi.

(ponedeljak, 01. feb 2010, 07:48) - anonymous [neregistrovani]

sezona

To je samo mjera dok ne prodje sezona, da se ne bi odbili turisti it Srbije!!! Posle sezone ce biti kako je premijer Milo naumio!
Mizerno kao i obicno!!!

(nedelja, 31. jan 2010, 22:24) - anonymous [neregistrovani]

Pametno!

Politika je za politicare a more za kupanje!

(nedelja, 31. jan 2010, 20:03) - anonymous [neregistrovani]

Crna Gora

Dodji, ili se makar raspitaj, koliko je trenutno Srbijanskih turista na Bjelasici, Vucju i Durmitoru. Mnogo je mojih zemljaka otselilo u Srbiju pa dok je njih i njihovih familija bice i srpskih turista. Ziv bio i ako dodjes nekad dobro mi dosao.

(nedelja, 31. jan 2010, 19:09) - Deki [neregistrovani]

nikada!

Braco Crnogorci, nikad vam vise necemo doci, od sad idemo u Spaniju, Grcku, Italiju, u Evropske zemlje ;)
A i do vas cemo dolaziti cim promenite vase misljenje i budete opet sto zapravo i jeste i procitate gorski vijenac. Samo mi je zao ljude, koji ne podrzavaju Mila, tj. Herceg Novi, Budva, Bijelo Polje, ANDRIJEVICA, Berane, koji ne podrzabaju ovakav Milov rezim.

(nedelja, 31. jan 2010, 18:35) - Crnogorac [neregistrovani]

Ko?

Ko voli nek izvoli.....

(nedelja, 31. jan 2010, 18:07) - anonymous [neregistrovani]

more

Nikada! Nikada! Nikada vise na more u crnu goru. Grcka Majka