Читај ми!

Pomor ribe u Grčkoj zbog izuzetno hladnog vremena

Stotine hiljada riba iz uzgoja uginulo od hladnoće u laguni na severozapadu Grčke nakon neuobičajeno jake snežne oluje koja je ove nedelje pogodila tu mediteransku zemlju.

Uginule ribe, orada i bela orada, počele su da izranjaju na površinu lagune Ričo na jezeru Drepano rano u utorak nakon što su temperature u vodi pale na čak nula stepeni Celzijusa, prenosi Rojters.

"Šteta je ogromna, procenjuje se da ima oko 50 tona mrtve ribe", rekao je Joanis Uzunoglu, koji radi u državnom ribnjaku.

Zemlje širom regiona zadesilo je retko zahlađenje, uključujući i Atinu koja je bila prekrivena snegom.

"Ograđeni prostor za ribe u farmi u laguni sprečio ih je da plivaju u dublje vode jezera ili mora kako bi uspele da prežive, naveo je naučnik Konstantinos Perdikaris iz Odeljenja za ribarstvo.

Kako je dodao, uginule su od toplotnog šoka.

"Ova vrsta morske orade, za razliku od drugih riba, je osetljiva na niske temperature i ne može da preživi ispod četiri stepena Celzijusa, istakao je Perdikaris. Ribe su bile na maloj dubini gde je hladnoća brže prodirala u vodu.

Na malim dubinama uticaj hladnog vazduha je intenzivniji, dok su sa druge strane, uobičajene temperature u laguni u ovo doba godine os sedam do osam stepeni.

Ribnjak je sadržao više od 600.000 riba različitih vrsta. Druge vrste nisu ugrožene.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво