Читај ми!

"Crno na bijelo" podnela inicijativu Skupštini Crne Gore za nepoverenje Vladi

Koalicija "Crno na bijelo" podnela je Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi. Iz pokreta URA navode, da je to pre svega i test da li koncept manjinske vlade koju su, kako kažu, predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu.

Inicijativu za izglasavanja nepoverenja crnogorskoj vladi su potpisali poslanici koalicije "Crno na bijelo", Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, i deo poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), prenose Vijesti.

Među potpisnicima nema poslanika Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP), Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore (UCG) i Radničke partije (RP).

Koalicija "Crno na bijelo" predložila je na pres konferenciji 17. januara model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

URA: Test koncepta manjinske vlade

"Građanski pokret URA neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU i već danas je u skupštinsku proceduru uputila inicijativu na osnovu koje će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika, saopšteno je ranije danas iz URE", a prenosi RTCG.

Kako navode, to je  pre svega i test da li koncept manjinske vlade koju su, kako kažu, predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu.

Ako se utvrdi da ova vlada nema podršku, ponudili su koncept manjinske vlade bez DPS-a i DF-a svim poslanicima. 

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je na jučerašnjoj pres konferenciji saopštio da je manjinska vlada prevara.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво