Читај ми!

Uvredljiva poruka na zidu Crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Podgorici

Na zidu crkve pored Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici osvanuo je grafit sa uvredljivom porukom na račun Srpske pravoslavne crkve.

Poruka neprimerene sadržine ispisana je na Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg pored Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, navodi se na sajtu Mitropolije Crnogorsko-primorske.

Starešina Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, protojerej-stavrofor Dragan Mitrović o vandalizmu je obavestio policiju i komunalnu policiju koja je obavila uviđaj.

"Šokirani smo, prosto ne možemo da vjerujemo da postoji neko ko bi ispoljio ovakvu mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj ckrvi i prema svetinji Božijoj. Takođe, ono što moramo napomenuti jeste da se ovakav stepen vandalizma i skrnavljenja svetinje prvi put dešava, budući da ovako nešto nikada nije ispisano na crkvi Vaznesenja Gospodnjeg koju su još podigli 1928. godine pripdnici naselja podgoričkog Momišići u slavu Boga i radi svog spasenja i svojih predaka i potomaka.

Ovakve poruke vandalizma koje odišu netrpljivošću i mržnjom, kao i krajnjim nepoštovljanjem svetinje mogu samo duboko da zabrinjavaju", navodi se između ostalog u saopštenju.

"Takođe ovom prilikom želimo da isti apel i poziv uputimo crnogorskoj javnosti budući da su jedinstvo, mir, međusobno poštovanje, sloga i ljubav zajednika vrijednost i težnja cjelokupnog crnogorskog društva i suštinska misija Crkve koja i vrhuni u najvećoj zapovijesti Božijoj: Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim i svom snagom svojom i ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe", objavila je Mitropolija.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи