Читај ми!

Dodik: Vratićemo se u institucije BiH kada budu otklonjene prepreke zbog koji smo ih napustili

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je da će se predstavnici Republike Srpske vratiti u institucije BiH kada budu rešeni problemi zbog kojih su i napustili zajedničke institucije.

Milorad Dodik je, u intervjuu Alternativnoj televiziji, rekao da će poštovati odluke Narodne Skupštine Republike Srpske. "Dok se ne riješi problem nametnutog zakona od strane Incka, naši predstavnici će ići samo na sjednice kada procijene da je to u interesu Republike Srpske", rekao je Dodik.

Poručio je da će raditi na tome da se otklone razlozi zbog kojih nema učešća srpskih predstavnika u radu institucija BiH.

Dodik se pre tri dana u Beogradu sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je zamolio Dodika i sve političke snage u Republici Srpskoj da učestvuju u radu zajedničkih institucija u BiH i na najbolji način štite interese srpskog naroda i RS.

"Jedna zabrinutost i jedan interes predsjednika Vučića za pitanja u BiH pokušavaju da zloupotrijebe. Pokušavaju da stvore atmosferu da je nešto sve urađeno. O tom pitanju ćemo raspravljati, ali mislimo isto, tako da nisu otklonjeni razlozi zbog kojih su institucije napustili sprski predstavnici", rekao je Dodik.

Podsetio je na dogovor stranaka prema kojiem srpski predstavnici učestvuju u radu zajedničkih institucija kada se to tiče interesa Republike Srpske.

Dodaje da su sva ova dešavanja neskrivena želja opozicije da se vrate u institucije BiH, a da to za to druge okrive.

Dodik je rekao da je visoki predstavnik Kristijan Šmit "luzer" i da je sramota da Nemačka stoji iza njega.

"Ne mogu oni da odlučuju umjesto nas. Prolazili smo kroz teške periode i ranije, imali smo i daleko težih pitanja. Nema problema da se dogovara na nivou BiH, ali se tamo moraju uvažavati interesi Republike Srpske ", naveo je Dodik.

Govoreći o vraćanju nadležnosti, Dodik je rekao da ne razume da Republika Srpska ne može da dobije ono što joj Ustavom pripada.

Kada je, kako je rekao, ranije pitao Gabrijela Eskobara, specijalnog izaslanika američkog predsednika, o tome, on mu je, kaže, rekao da je to u skladu sa politikama.

"Na to ne smijemo da nasjednemo, jer su politike promjenjive ", istakao je Dodik.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво